Personvern

Personvernerklæringen
Vi tar ditt personvern på alvor og gjør alt vi kan for å beskytte informasjonen vi får fra deg. Har du spørsmål vedrørende personvern og hvordan vi behandler dine data – ta kontakt med oss på tlf. 22460101 eller e-post post(alfakrøll)bjorkeagentur.no.

Behandlingsansvarlig
Behandlingsansvarlig er Bjørke Agentur v/ daglig leder. Behandlingsansvarlig er ansvarlig for at behandlingen av personopplysninger skjer i tråd med gjeldende regelverk.

Hvorfor samler vi inn opplysninger om deg?
Når vi skal inngå en avtale om salg av et produkt er vi avhengig av noen opplysninger for å kunne oppfylle vår avtale med deg. Kort oppsummert samler vi inn personopplysninger for å gjennomføre bestillingen din. Dette innebærer at dine opplysninger brukes for å levere produktet og at de kan brukes for å oppnå kontakt med deg ved behov.
Gjennomføre kjøp vi våre nettbutikk. Behandlingen skjer på grunnlag av kjøpsavtalen med deg.
For å gi deg god hjelp raskt. Når du tar kontakt med kundeservice vil vi ha et behov for å kunne identifisere deg, dette innebærer kontaktinformasjon og kjøpshistorikk. På denne måten kan vi raskere hjelpe deg med din henvendelse .Behandlingen skjer på bakgrunn av en interesseavveining der vi har vurdert det som nødvendig for å kunne bistå deg som kunde..
Nødvendig for å kunne behandle retur og reklamasjonshenvendelser, samt informasjon om tilbakekalling av eventuelle farlige produkter.

Dine rettigheter som registrert
Dersom du har gitt ditt samtykke til at vi kan behandle personopplysninger om deg, kan dette når som helst trekkes tilbake. Dette kan du gjøre ved å ta kontakt med vår kundeservice. Personopplysningene som du har gitt ved samtykke vil da slettes.
Om du mener vi har registrert uriktige opplysninger om deg kan du be om at disse skal rettes.
Du har til enhver tid rett til å be om innsyn i dine personopplysninger lagret hos oss. Dette kan gjøres ved å kontakte vår kundeservice.
Dersom du ønsker å klage på vår behandling av personopplysninger har du rett til det. Vi vil da hjelpe deg med å ivareta dine rettigheter. Du har også rett til å kontakte Datatilsynet dersom du er uenig med vår behandlingsmåte.
Ved ønske om innsyn, sletting eller andre henvendelser kan dette for eksempel gjøres
ved å kontakte oss på post (alfakrøll) bjorkeagentur.no. Vi vil svare på din henvendelse så raskt som mulig, og senest innen 30 dager.

Hvilke personopplysninger behandles
Bjørke Agentur behandler disse opplysningstypene:

Navn
Adresse
Telefonnummer
E-postadresse
Ordreinformasjon (produkter)
IP-adresse
Lokasjon

Sletting av personopplysninger
Dine personopplysninger som er knyttet til kjøp av varer vil slettes når de ikke lenger er nødvendig for å kunne besvare dine henvendelser og reklamasjonstiden for produktet er utløpt. I noen tilfeller er vil det være lovpålagt å lagre personopplysninger, blant annet for å overholde regnskapslovgivning. Slike opplysninger er vi nødt til å lagre så lenge det er rettslig pålagt å beholde de.
Personopplysninger som er innhentet med ditt samtykke blir slettet når du trekker ditt samtykke.

Hvor samles personopplysningene inn fra?
Opplysningene knyttet til ditt kjøp samles inn ved utsjekk fra nettbutikk, der blir du bedt om å legge inn leveringsinformasjonen.
Ved bruk av nettsiden samles opplysninger inn ved hjelp av informasjonskapsler dersom du samtykker til det.

Slik bruker vi informasjonskapsler
Når en bruker benytter våre nettsider vil en informasjonskapsel lastes ned og lagres på brukers datamaskin. En informasjonskapsel blir ofte omtalt som “cookies” og er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på brukers datamaskin når bruker åpner nettsiden vår. Denne tekstfilen holder for eksempel kontroll på hva du har lagt i handlekurven i vår nettbutikk.
Bruk av informasjonskapsler forekommer på nær sagt alle nettsider og de fleste nettlesere er også innstilt på å akseptere informasjonskapsler. Denne innstillingen kan du selv endre, men husk at dette kan gjøre at mange nettsteder ikke vil fungere optimalt.
For å deaktivere samtykke kan du følge denne guiden: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/

Er det frivillig å gi fra seg opplysningene
Det er helt frivillig å gi fra seg opplysningene, men vi har dessverre ikke mulighet til å sende deg bestillingen din uten leveringsinformasjon. Vi er dermed avhengig av at du gir oss leveringsinformasjonen for å kunne gjennomføre handelen.
Ønsker du ikke å gi fra deg informasjon som navn og adresse anbefaler vi at du kommer innom vår fysiske butikk på Majorstua i Oslo. Her kan du handle de fleste av våre produkter over disk.

Utleveres opplysningene til tredjepart?
Vi gir aldri fra oss opplysninger om deg med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Informasjonen vi samler inn for å oppfylle vår avtale med deg som kunde blir også tilgjengelig i følgende andre systemer.

Betalingsløsninger
DIBS leverer vår kortbetalingsløsning, DIBS har tilgang til personopplysninger som betalingsinformasjon og navn. Denne håndteringen av personopplysninger er nødvendig for at du skal kunne betale med kort. Les mer om hvordan DIBS håndterer personopplysninger her: https://www.dibs.no/gdpr

Logistikksystemer:
Våre pakker leveres enten av Posten/Bring eller Norlines. For å kunne levere pakken er disse selskapene avhengig av leveringsinformasjon vi har lagret om deg (navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer og fraktberegningsopplysninger). Les mer om hvordan Posten behandler dine opplysninger her: https://www.bring.no/privacy-policy

Regnskap / ERP
Vi benytter oss av ERP systemet Mamut, systemet er produsert av Visma. Systemet skal holde kontroll på kunder, ordrehåndtering og regnskap. Systemet inneholder navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og hvilke kjøp du har gjort. Opplysningene lagres i vår lokale Mamut database. Opplysningene lagres i 5 år for å overholde regnskapslovgivning. Les mer om hvordan Visma behandler personopplysninger her: https://www.visma.no/personvernerklaring/

Analyseverktøy
Google analytics er et analyseverktøy vi benytter for å kunne videreutvikle våre nettbutikker. Her samles det inn data knyttet til enhet/nettleser, IP-adressen, samt aktivitetene som på nettstedet. Dette gjør vi for å måle og produsere statistikk av brukernes aktiviteter på våre nettsider. På denne måten kan vi få innsikt i brukernes behov og utvikle og tilpasse nettsidene best mulig. I tillegg benytter vi Google Analytics annonseringsfunksjoner der vi bruker remarketing og målrettet markedsføring som baserer seg på demografi, lokasjon og interesser. Dersom du ønsker å blokkere målrettet markedsføring kan du finne innstillinger for dette ved å gå til https://www.google.com/settings/ads. Hvis du ikke ønsker at data skal sendes til Google Analytics, kan du følge denne linken https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/
Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.Hvis du ønsker mer informasjon om Googles personvernregler kan du gå til denne siden https://policies.google.com/privacy?hl=no.

Kontaktinformasjon
Bjørke Agentur
Kirkeveien 65
0364 OSLO
Tlf. 22460101